Министрите на БСП гласували против разполагането на нидерландските самолети у нас

0
553
Филип Попов Снимка: БСП

Няма смисъл, обясни Флипи Попов

Министрите на БСП в състава на правителството са гласували против разполагането на изтребители на нидерландските ВВС у нас. Това съобщи в кулоарите на парламента депутатът от столетницата Филип Попов, пише News.bg.

За разполагането на самолетите, както и дислоцирането на 200 военнослужещи от Ниската земя се разбра в четвъртък вечерта от съобщение на Министерския съвет. „От 4 март до 24 юни 2022 г. на територията на Република България да се разположат сили и средства на Военновъздушните сили на Кралство Нидерландия в състав до 8 самолета и до 200 военнослужещи“, гласеше то.

„Министрите на БСП са гласували против, защото просто няма смисъл от това“, кратък и ясен в тезата на партията си бе Попов.

„Към момента всички институции в България, всички служби, казват, че няма пряка опасност за България от военния конфликт в Украйна“, посочи изрично той.

Народният представител отрече този въпрос да е довел до напрежение в коалицията, било чисто партийна позиция, която БСП отстоява. Нямало и нищо общо между сегашния случай и смяната на Стефан Янев преди седмица.