Мирослав Иванов сложи край на работата на 47-ото Народно събрание

0
59
Снимка: НС

Очаква се президентът Румен Радев да издаде указ за разпускането на парламента след като тази седмица БСП върна неизпълнен третия мандат

Финал на 47-ото Народно събрание сложи временният председател на парламента Мирослав Иванов. Той прочете декларация, като посочи, че този състав на парламента е положил клетва преди осем месеца.

По думите му това е станало в разгара на пандемия и когато са започнали повишението на инфлацията и цените на тока и газа са нараствали. Според Иванов ситуацията допълнително се е усложнила след началото на войната в Украйна на 24 февруари.

Той коментира, че в работата на депутатите в пленарната зала често се стигало до употребата на вулгарен и циничен език. Според него е липсвало търпение, толерантност към другите и уважение между самите народни представители.

Въпреки това по думите му 47-ото Народно събрание е успяло да приеме 78 закона.

Той подчерта, че българското общество има нужда от политически елит, на когото да вярва, както и от спокойствие и стабилност.

Иванов отправи призив „занапред да бъдем по-самокритични, по-отговорни, по-разумни и по-честни“.

„Всеки един от нас ще се поучи от грешките си“, допълни той.

Иванов благодари на Силви Кирилов, който даде старт на работата на 47-ото Народно събрание, на Никола Минчев, който по думите му се е справил отлично с работата на председател, както и на председателите на парламентарните групи, зам.-председателите на парламента и администрацията на Народното събрание. Той пожела на всички успех:

„Закривам заседанието“, след тези думи Иванов и удари звънеца.

Очаква се президентът Румен Радев да издаде указ за разпускането на парламента, след като тази седмица БСП върна неизпълнен третия мандат.