Митничари иззеха над 950 000 лева недекларирана валута на границата с Турция

0
36
В чантите са намерени девет пакета с британски, шотландски и ирландски лири СНИМКА: Агенция "Митници"

Пренасял ги румънски гражданин

Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево откриха недекларирана валута на стойност 951 137 лева при проверка на автобус, излизащ от страната, съобщиха от регионалния пресцентър на митницата в Свиленград. По случая като обвиняем е привлечен румънският гражданин Ф. К. (34 г.), информираха от прокуратурата.

Вчера на пункта пристигнал автобус с турска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция. В него пътували още един шофьор и 13 пътници. По метода „анализ на риска“ автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити две чанти, собственост на пасажера Ф. К. В чантите служителите установили девет пакета с британски, шотландски и ирландски лири с различен номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 382 880 британски лири, 23 580 шотландски лири и 3100 ирландски лири с левова равностойност 951 137 лева.

По случая е образувано бързо производство. Обвиняемият Ф.К. е задържан за срок от 72 часа, уточниха от държавното обвинение.

От началото на годината досега на „Капитан Андреево“ е открита недекларирана валута с левова равностойност над 15 600 000 лева, сочи статистиката на митницата.