Младен Маринов към полицаите: Палиха ви със слама, замеряха ви с бомбички, но издържахте, справихте се

0
167
Протестър хвърля слама край полицаи, за да ги запали. Снимка: My Sofia

Бившият вътрешен министър честити празника на колегите си

Младен Маринов Снимка: фейсбук

Младен Маринов, фейсбук

Скъпи колеги и приятели,

Поздравявам ви със 142-та годишнина от създаването на Министерството на вътрешните работи!

За първи път след 1992 година, когато с решение на правителството 5-ти юли бе определен за празник на министерството, ще празнувам този ден като гражданин, който вече не е част от системата на МВР. Но въпреки това, бъдете сигурни, аз си оставам един от вас!

Годината след последния 5 юли, който отбелязахме в условията на ограниченията, наложени заради пандемията от COVID-19, бе изпълнена с много предизвикателства пред вас, служителите на МВР. Категоричното ми мнение е, че вие се справихте с всички тях.

На първо място, заедно с нашите медици и учителите на децата ни, вие бяхте денонощно на първа линия във войната с коварната зараза. В най-трудните дни именно вие, с риск сами да се заразите, превозвахте до болниците тези, за които това бе въпрос на оцеляване. Заедно с лекарите и медицинските сестри вие спасявахте човешки животи. И, да, българските полицаи бяха и продължават да бъдат част от успешния ни модел за справяне с пандемията.

Благодаря ви като български гражданин!

Миналото лято, отново вие, бяхте палени със слама, замеряни с бомбички и унижавани по безпрецедентен начин. И отново издържахте. Справихте се. Запазихте гражданския мир в България, запазихте човешки животи и не позволихте да се лее кръв в центъра на българската столица.

Благодаря ви като български гражданин!

Паралелно, вие продължихте да изпълнявате останалите си задължения – да служите на обществото, да оказвате помощ на хората в кризисни ситуации, да разкривате убийства и други тежки престъпления, да защитавате границите на България и на Европейския съюз.

Благодаря ви като български гражданин!

През тази пролет вие и МВР бяхте сред решаващите гаранти за провеждането на честни и прозрачни парламентарни избори. Справихте се повече от успешно – при това оценката не я давам аз, а безпристрастните международни организации, които наблюдаваха изборите през април.

Уверен съм, че въпреки изострената предизборна ситуация и политическия натиск, вие ще бъдете гарант и за честността на предсрочния вот на 11 юли.

Благодаря ви предварително като гражданин и участник в изборния процес!