МВР два дни крие смъртта на съдийка от Апелативния спецсъд

0
1379
Снимка: Труд

Тя е жертвата на катастрофата на АМ „Тракия“, станала при съмнителни обстоятелства в събота

Грандиозен скандал е на път да се разгори между МВР и съдебната власт, като отново причината е дейността на служителите от ведомството на Бойко Рашков. В конкретния случай става въпрос за прикриването на факти за съмнителен пътен инцидент със загинал магистрат, съобщава „Труд“.

Съдия Емилия Петкова от Апелативния специализиран наказателен съд е загиналата при тежката катастрофа, станала в събота на автомагистрала „Тракия“. По-странното е, че два дни самоличността на загиналата се пази в дълбока тайна от органите на МВР.

Катастрофата, причините за която все още са неизвестни, стана на магистралата между Пловдив и Пазарджик в посока столицата. Първоначалната информация сочи, че съдия Петкова е спряла изненадващо в крайната дясна лента на магистралата, но след това е блъсната от джип, който не е успял да спре. При удара автомобилът на спецсъдийката изгаря напълно. Катастрофата и последвалият пожар станаха причина за затваряне на магистралата за няколко часа.

Внезапната кончина на магистрата е хвърлила в ужас нейните колеги от Специализирания и Апелативния специализиран наказателен съд, които в петък от Министерството на правосъдието обявиха, че предстои да бъдат закрити. След случилото се с колегата им спецмагистрати не криели, че са притеснени, още повече че в последните седмици зачестили и заплахите срещу прокурори от Специализираната прокуратура.

Като съдия в апелативния спецсъд Емилия Петкова е произнасяла тежки присъди срещу представители на организираната престъпност, подсъдими за рекет, изнудвания, палежи, наркоразпространение и ред други престъпни деяния, пише „Труд“.