МВР отново не позволява на камионите да стигнат до София

0
85
Снимка: архив/Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ние не може да преустановим тези протести, при условие че не сме постигнали необходимите мерки, каза председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова

„Отново имаме разрешение за протест в центъра. Но сега научавам от колегите, че още от Самоков не позволяват на камионите да излязат, за да стигнат до София“, каза за Bulgaria ON AIR председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

„Помолихме министър-председателя да се преустановят тези репресивни мерки и да бъдем оставени да протестираме мирно. Какво ще се случи, предстои да разберем“, допълни тя.

По думите ѝ техен морален дълг е да излязат на протест. „Ние не може да преустановим тези протести, при условие че не сме постигнали необходимите мерки. Не сме постигнали антикризисните мерки, които да бъдат полезни както за нас, така и за хората, които ползват нашите услуги. Това беше обяснено и на премиера. Показателно е, че и столичният градски транспорт също е включен в протеста“, допълни Милтенова.

По думите ѝ това е ясен знак, че не става въпрос за частни интереси.

„Става въпрос за един обществен интерес, който трябва да защитим. Ние чухме, че тези протести са подклаждани и от Путин. За пореден път казваме, че нямаме политически искания“, коментира председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи./Tribune.bg