На 11 юли ще избираме един от двамата Бойковци

0
182
Снимка: фейсбук

Не тях самите, а общностите, които олицетворяват

Петко Симеонов

Петко Симеонов, фейсбук

Препоръчвам ви да изгледате много внимателно Бойко Рашков при Диков в „Евроком“. Имотите и неговите отговори са само сюжет. Слушайте и внимателно наблюдавайте господин Бойко Рашков.

Според мен той е олицетворение на „протестърите“. Лицето на искащите властта!
Те (не става дума за самия БР!!!) са успешни в прехода, дори заможни; овладели са правилата на капитализма; имат добри социални позиции; винаги са в играта; самоуверени; без особени задръжки; презиращи противниците си или невъздаржано мразещи ги с последствията; към „обикновените“ хора се държат покровителствено и бащински; пред подчинените и зависимите държат сопа; готови на всичко за властта; не изповядват идеология и вяра; имат неясни ценности и видим морал; със самочувствие на господари, каквито винаги са били – и преди и след 10 ноември.

Как биха управлявали Те?!

Сега си спомнете човека, който играе ролята „Бойко Борисов“.
Той е олицетворение на „простите българи“, които се случва да простеят.
Те продължават да живеят в бащината къща, която са ремонтирали; на публични места се държат свойски; обичат да се хвалят и преувеличават; насаме и пред близки псуват и говорят мръсотии; религиозни са; гледат да не засегнат някого и лесно отстъпват; отговорни са към общите сметки; стремят се да строят, според представите си; врагове са на насилието и са толерантни към противниците си; навикват ядосалите ги; все искат да са първи; лесно прощават; голямата им грижа е стабилна държава и със всички да сме добре…

Как управляват сме видели.

(Приказки за Бойко Борисов много – крадял „милиарди“, както пишат противниците му във ФБ. Втори месец цялата власт е в ръцете на служебния кабинет, който откри „законосъобразна корупция“, както се изрази служебния премиер. Някой някъде не си свършил работа, това се показва. Бил подслушвал противниците си, а само записи на негови разговори кръжат в пространството…)

На 11 юли ще избираме един от двамата бойковци – „Бойко Борисов“ или „Бойко Рашков“. Не тях самите, а общностите, които олицетворяват.
И никакви илюзии!