Началничката на кабинета на Петков търсила в гугъл „клиенти“ за прокуратурата

1
913
Лена Бориславова Снимка: 24 часа

Лена Бориславова нямала уклон към конкретни медии

„Гугъл така показва, когато се опитваш да търсиш информация. Нямам конкретен уклон или желание да използвам една или друга медия, мисля, че са доста различни. Дори има такива, които не чета редовно“. Така отговори Лена Бориславова, началничка на кабинета на премиера Петков, на въпрос как са предоставили на Иван Гешев списък с лица от конкретни медии. Днес тя също се яви на разпит в прокуратурата след премиера.

Оплака се, че след като тя и Петков са привикани, защото четат новини, сега всеки български гражданин, който ги чете и следи, също ще бъде призован, за да даде обяснения защо и как прокуратурата, ако счита тези данни за основателни, да провежда разследване.

„В момента има на няколко фронта атаки срещу действията на правителството, което възприемаме единствено и само като индикатор, че сме на прав път“, каза Бориславова в отговор на въпрос за обвиненията, че изпълнителната власт оказва индиректен натиск върху прокуратурата. Тя добави, че действията на кабинета са насочени към това да се възстанови законността, справедливостта и институциите „да започнат да вършат своите дейности и отговорности, с които са натоварени по закон“. Бориславова допълни, че носи със себе си списък, който бил еднакъв с този на Петков.