Национален протест срещу високите цени на горивата

0
157
Снимка: фейсбук

Той ще се проведе в 16:00 часа в сряда на площад „Александър Невски“

Национален протест срещу високите цени на горивата е организиран за сряда 22 юни. Исканията са цените на дизелът и бензина да са под 2 лв., а тази на газа под 1 лев, става ясно от публикация във фейсбук.

Те призовават всички, които искат да включат в протеста, да отидат в 16:00 часа на площад „Александър Невски“ кой с каквото желае – пеша, с колело, автомобил, мотор, бус или тир.

В призива им за участие се включва и обединеният транспортен бранш, които заявиха, че ще подкрепят протеста.

„България продължава да е страната от ЕС, която все още не е взела мерки срещу покачващите се цени на горивата и галопиращата инфлация. Преговорите с транспортния бранш и исканията, с които излязоха превозвачите, продължават да стоят без отговор. Обещаният диалог не се случва, а в ситуацията на министри в оставка общественото обсъждане за ТОЛ таксите изтече без решение на проблема.

По тези причини обединеният транспортен бранш ще подкрепи Националния граждански протест срещу високите цени на горивата, защото българските граждани ежедневно плащат все по-високи цени, докато всички страни, членки от ЕС, взимат адекватни мерки за подкрепа на гражданите и бизнеса в екстремната ситуация, в която се намираме.

Обединеният транспортен бранш заявя, че:

1. всички действия на превозвачите до момента и за в бъдеща нямат никакъв политически характер;

2. няма промяна в исканията, поставени пред изпълнителната власт преди повече от два месеца;

3. представлява бизнес, който дава работа на хиляди хора и носи 20% от БВП;

4. спазва законите на Р България и всички европейски законови норми.