Настаняват битият Християн Пендиков в жилище на външно министерство

0
29
Христиан Пендиков

Ведомството отпуска и пари на него и майка му, с които да се издържат докато са в България

Християн Пендиков ще бъде настанен в жилище, което Министерството на външните работи /МВнР/ ще му предостави. Това стана ясно от изявление на служебния министър на външните работи Николай Милков, цитиран от „24 часа“.

Настаняването ще се случи до няколко дни, като междувременно  МВнР е отпуснало и дневни пари на Пендиков. Средствата ще позволят на него и майка му да се издържат, докато са в България. Двамата смятат, че към момента има заплаха за тях в Република Северна Македония.

Предстои среща на Пендиков със служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, на която да бъде уточнено в каква степен и дали на него му е нужна охрана на територията на страната ни, за да не стане той жертва на провокация, каза още министърът на външните работи.

Християн Пендиков беше нападнат на 19 януари 2023 г. в Охрид, а на следващия ден бе транспортиран до България с правителствения самолет „Фалкон“. Пендиков бе приет във ВМА с множество наранявания в областта на лицето и тялото. Младият мъж бе изписан от болницата на 6 февруари.