Не съм виждала досега в политиката по-безскрупулна употреба на лъжата в най-чистата й форма от това, което ПП ни предложиха

0
2443
Искрен Митев

Не сме избрали някаква си Лена, която да се обърква и да вкарва държавата в тресавище

Калина Андролова

Калина Андролова, фейсбук

Искрен Митев ми е любим типаж, гледах го по bTV пак тази сутрин. Момчето хабер няма за какво става дума в политиката. Именно такива типажи са най-удобни за партийно строителство и „полезни идиоти“ за всевъзможни задачи-пакости през политическия инструментариум.

Често хората се жалват защо политиците са толкова тъпи в голямата си част (не всички, разбира се). Ами защото пробутването на определен апаратен и послушен типаж хора е закономерност в политиката. Ако човекът е умен, ще е непослушен, свободомислещ, своенравен. Няма да е лесно да бъде партийно унифициран. В същото време точно този вид полумислещи ала ПП, вкопчвайки се за политическата опция в живота си, постепенно развиват едно глупаво високомерие, което още повече ги окарикатурява в очите на нормалността.

Лошото е, че множенето на такива като фактори за управление на действителността е фатално за България.

Наблюдаваме същия процес и в БСП, страшно осезаемо се подмени мислещият капацитет там за сметка на пуделския формат, приклекнал и с изплезен език към господарката си; хорица, които се подмокрят, заради едното бъдещо присъствие в парламента. Спокойно, депутатщината не е цялата истина за света. Има живот и извън парламентарната група на Корнелия.

Но да се върна на ПП, които мислят да се явяват на избори, което ми изглежа напълно безобразно след всичко, което натвориха и едва не затвориха държавата; само дето тока не са й спрели, макар че и това очаквах след посещението на просто Киро в „Козлодуй“; за щастие нямаше време.

Никакви надежди за промяна (вече клише) и гъвкавост на ума не могат да оправят крачките ни, ако вървим, ние, българите, след безпътни и неуравновесени водачи.

Първият признак за политически колапс е отказът от истината. Свикнали сме с това, политиците да говорят заобиколно и да изкривяват словесно действителността в своя полза. Но това, което ни демонстрираха ПП, е нещо невиждано по рода си досега у нас. По-изразително едва ли може да се покаже мерзостта на този порок – лъжливостта. Имало е племена в древността, които за изкупление пред боговете от греха на лъжата, принасяли в жертва човешка кръв, взета, забележете, от езика и ушите… Защото са считали, че лъжата осквернява и когато я изговаряме, и когато я слушаме.

Не съм виждала досега в политиката по-безскрупулна употреба на лъжата в най-чистата й форма от това, което ПП ни предложиха по време на тяхното управление. Пълното несъответствие на фактите за тях не е лъжа, а начин на изразяване.

Щях да падна под масата, като измислиха как да замажат глуповатите, произтичащи от невежество и самомнение лъжи на Лена, че ще получим 4 пъти по-евтин газ от цените на европейския хъб. Обвиниха американците, че на преговорите им обещали дългосрочна по-ниска цена. И Лена се объркала. Разбира се, че това не е истина.

И не сме избрали някаква си Лена, която да се обърква и да вкарва държавата в тресавище.

Но съм поразена как ПП използват всички други за замазване на гафовете си, така Киро вкара Зеленски в употреба за оръжията, измисли цяла схема за баламосване, така Асен се оправда, че инвеститорите дошли с човек от американската амбасада, така на Лена администрацията на Байдън й е виновна, че дрънка глупости. Амин! Дано този фарс не се повтори след изборите през октомври…