Разследват измамник, представял се за политик от ПП и възпитаник на Харвард и събирал пари от хората

0
137
Един от колажите на измамника Снимка: Нова тв

Обещавал да им уреди различни проблеми

Прокуратурата разследва арестувания мъж от Пловдив, който се представял за политик от „Продължаваме промяната” и мамел хора с обещания за уреждане на различни проблеми.

За да затвърди лъжите си, мъжът публикувал в профила си във Facebook фалшифицирани снимки. Някои от пострадалите са му дали различни суми за ”услугите”. Мнимият политик се представял и за възпитаник на Харвард. От “Продължаваме промяната” категорично се разграничиха от мнимия политик и заявиха, че нямат нищо общо с него.

„На 12 юли Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения на 33-годишния пловдивчанин за това, че е измамил четирима души по различни схеми. Общо е причинил 13 хиляди лева щети. По случая са разпитани 25 души – част от които пред съдия. Събрани са множество оперативни данни под формата на писмени материали. И установихме, че това е само върхът на айсберга”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия заместник районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

По думите му през последните две години мнимият политик се представял, основно сред ромската общност в Пловдив и околността, за човек, който може да реши всичките им проблеми. „Той се представял в част от схемите като адвокат и по думите му дори е печелил дела. Отворил си е офис в центъра на Пловдив, където е посрещал хора и е изслушвал техните проблеми. Основната му схема е узаконяване на незаконни постройки. В Розино се появил на евангелистка сбирка и убедил 50 души от селото да му дадат между 300 и 1000 лева, за да им узакони имотите”, подчерта Илиев.