Недялко Недялков на излизане от разпит: ДАНС са заложници в игра на Кирил Петков

0
170
Снимка: Труд

Агентите разследвали от НСО ли е изтекъл записът от Солун

„Хората от ДАНС не са виновни, отнесоха се коректно и бяха притеснени. Те са заложници в някаква игра. Продължавам да смятам, че самият факт, че съм тук, е скандал“, заяви издателят на ПИК Недялко Недялков на излизане от разпита, на който беше привикан в агенцията.

„Оказва се, че тече вътрешно разследване в ДАНС, че има риск за премиера Кирил Петков, че има потенциална опасност за живота му. Попитаха ме дали знам, че НСО има съпричастност към тези заплахи. В общи линии разбрах, че се извършва проверка на НСО и почтеността на служителите“, обясни той.

„Твърдят, че това е разследване на ДАНС, която е на директно подчинение на Кирил Петков. Такова разследване може да се разпореди само от Кирил Петков. Разследването е колко е надеждна охраната на премиера. Казаха ми, че ме викат като гражданско лице и ме попитаха дали може да се разчита на НСО. Дискретно бях притиснат да издам източника на видеото на Кирил Петков. Не мога да го издам, защото не знам кой го е направил този запис. Той може да бъде направен от всеки, включително и от НСО. Не знам защо ДАНС не разследва премиера Петков, който говори в това видео за Ф-16“, изрази учудването си Недялков.

Той показа сигнал, който е изпратил до прокуратурата на България и до КПКОНПИ за възможен конфликт на интереси на Кирил Петков и Лена Бориславова.

„Утре следобед шефът на ДАНС и шефът на НСО са привикани в Комисията за контрол на службите, където ще бъдат изслушани по друга тема, която ПИК разработи – за госпожа Десислава Радева и религиозният й туризъм. На изслушването ще бъде поставен и въпросът за пътуването на Лена Бориславова и Кирил Петков“, обяви издателят на ПИК.

По думите му председателят на комисията Десислава Атанасова е поискала справка за пътуванията на правителствения „Еърбъс“, както и за доходите на Лена Бориславова./Tribune