Невена Зартова: Не е вярно, че съм осъществявала „чадър“ над Мартин Божанов

0
59
Невена Зартова Кадър: Фейсбук

Тя заяви, че нейните заместници са били принудени да подадат оставка

Невена Зартова, бивш ръководител на Софийската районна прокуратура, заяви, че не отговаря на истината твърдението, че е осъществявала „чадър“ над Мартин Божанов.

Тя посочи това по време на изслушване във временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, съобщава БТА.

Бившите заместници на Зартова – Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев, също дойдоха да бъдат изслушани в комисията.

Зартова отбеляза, че не разбира защо името ѝ е било замесено в случая на гръцки граждани, които твърдят, че им е оказван натиск от групата около Божанов. „Допускам, че спрямо тях действително е осъществен рекет, изнудване, с или паралелно с участието на Божанов, Атанасов и може би и други адвокати“, добави тя.

Невена Зартова посочи, че не познава двамата гръцки граждани – Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис. Те присъстват на заседанието, тъй като ще бъдат изслушани относно публично изнесени факти и обстоятелства за оказван натиск от Мартин Божанов и групата около него.

Във връзка с подадените оставки от заместниците ѝ, които се разграничават от нейните действия, Невена Зартова посочи, че знае, че те са били принудени. Зартова постави въпроса, че ако нейните колеги като заместник административни ръководители могат да бъдат принудени, какво друго би се случило с други прокурори.