Незаконната организация на движението остава, ПП-ДБ-СС обяви за незаконни всички метростанции

0
508
Васил Терзиев /вляво/ и Борис Бонев Снимка: СС

Според Бонев решението на ВАС било пречка и за въвеждането в експлоатация на нови улици

Алтернативно тълкование на решението на Върховния административен съд, че Столична община трябва да прекрати новата организация на движение по булевардите „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и улица „Проф. Фритьоф Нансен“ в центъра на София предложиха общинският съветник Борис Бонев и зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов, пише Трибюн.

Според тях, решението на съда за движението около НДК означава, че без действащ Генерален план за организация на движението, какъвто София няма от 2017 г., всичко е незаконно. Освен това те предупредиха, че не може да се върне и старата организация на движението, защото по същата логика била незаконна и щяло да се намери кой да я обжалва, защото е нова процедура.

Според Бонев и Павлов това било пречка и за въвеждането в експлоатация на нови улици. За незаконни обявиха и всички метростанции .

Според общинският съветник Борис Бонев след днешното решение на ВАС се намираме в безпрецедентна ситуация, понеже в много градове устройствените планове са изтекли.

Изработването на нов генерален план ще отнеме повече от 6 месеца, но от ПП-ДБ-СС попитаха защо ГЕРБ не са направили нищо от 2017 година насам, когато генерален план е липсвал, но столицата се е управлявала от тях.