„Независимите“ депутати май свалиха гарда: ще гласуват за кабинет, подкрепен от ИТН, но без министри на Трифонов

0
241
Николай Радулов

Смятам, че вероятността да има кабинет е 15%, да не кажа 10%, заяви Николай Радулов

„Независимите“ депутати, отцепили се от ИТН, май свалят гарда. Допреди дни бяха категорични, че няма да подкрепят кабинет, излъчен от коалиция с участието на ИТН, днес Николай Радулов заяви пред БНТ, че би гласувал за кабинет, подкрепен от ИТН, но без министри на Трифонов.

Днес „люспите“ от ИТН са поканени на консултации за съставяне на правителство от БСП.

„Никакво участие на ИТН във властта, защото те доказаха, че за тях властта има други цели, а не изчегъртването на ГЕРБ. Разходете се по малките населени места и ще видите, че в секторите на министерствата, управлявани от ИТН, стоят хората на ГЕРБ. Доста съм песимистичен за това, че ще има правителство. Смятам, че вероятността да има кабинет е 15%, да не кажа 10%. Бих приел Министерски съвет с подкрепата на „Има такъв народ“, но без министри от него, тъй като те доказаха, че техните министри, които предлагат, не са от ИТН и не са познати на избирателите и имат други цели от прокламираните на изборите“, каза Радулов.

Всеки един от независимите депутати ще реши сам за себе си дали да подкрепи правителство с мандат на БСП, допълни все пак Николай Радулов.

Той изтъкна, че независимите народни представители нямали изисквания за постове, а държали на работата по конкретни сектори.