Николай Нанков: Всички ще страдаме от некомпетентността на служебния кабинет

1
672
оставка
Николай Нанков

Заради действията му ще бъдат спрени проекти и ще бъдат замразени пътни ремонти, предупреди бившият регионален министър

Ако говорим за конкретни работи, които предшестват самото строителство, за тях не са нужни строителни разрешения, заяви пред bTV бившият регионален министър Николай Нанков по повод строителството на АМ „Хемус“.

Той подчерта, че авансовите плащания са в размер на 35 процента и разясни още, че те са практика, която не се прилага само в строителния сектор, но и навсякъде другаде.

Във всеки инвестиционен проект е така. Защото има предстроителни дейности, логистиката е почти 35-40% от стойността на разходите – това са доставката на материали, трасирането, наема или закупуването на техника, посочи бившият регионален министър и депутат от ГЕРБ.

Николай Нанков категорично отрече обвиненията на служебното правителство, че парите за АМ „Хемус“ са потънали. „Няма подобно нещо, всички тези средства са били изразходвани законосъобразно. В момента служебният кабинет използва внушения и манипулации. Ако в действителност тези пари са изчезнали и потънали, както твърдят, тогава как служебното правителство взе тези близо 500 млн. от АМ „Хемус“ и ги вкара в бюджета“, попита Нанков.

Служебното правителство явно не е компетентно, работи на принципа на революционната целесъобразност, създава внушения в обществото вече четири месеца. Заради действията им ще бъдат спрени проекти и ще бъдат замразени пътни ремонти. Всички ще страдаме от тяхната некомпетентност, предупреди на финала бившият регионален министър.