Нинова: ДБ не искат да има редовен кабинет

0
54
Корнелия Нинова и Елена Йончева

С отказа си да разговаряме рискуват да оставим пенсионерите без преизчисление на пенсиите, твърди лидерката на БСП

„За нас неявяването на „Демократична България“ значи, че те не искат да има редовен кабинет и че искат да отидем на избори. Второ, по-лошо, че не искат да започне промяна на модела, за който гражданите протестираха. Може би най-лошото за този момент е, че отказват и да разговаряме за актуализацията на бюджета. С това те рискуват да оставим пенсионерите без преизчисление на пенсиите, лекари и медици – без помощ за кризата. МВР и Отбраната без помощ за охрана на границата. Икономиката без помощ за мерки. Това са нашите изводи, решението и отговорността е тяхна.“ Това коментира Корнелия Нинова след отказа на ДБ да проведат среща, за да се коментира актуализацията на бюджета.

От партията не се отказват от срещата си с „Има такъв народ“, насрочена за сряда. В четвъртък се събира колективния орган на Националния съвет на партията. На този форум ще се реши как ще процедира партията.

„За нас беше логично поне от „Демократична България“ да имат смелостта публично да кажат защо няма да ни подкрепят. Скриха се!“, посочи лидерът на БСП.