Нинова: Оръжейната сделка с Украйна е от времето на кабинета на Радев и Янев

0
136
Корнелия Нинова Снимка: архив

Лидерката на БСП коментира документ, изнесен в публичното пространство от президентския секретар Димитър Стоянов

Корнелия Нинова извади документи, които уличават в лъжа Димитър Стоянов, секретаря на президента Румен Радев. Преди дни той показа откъс от официална документация, в която пише, че крайната дестинация на оръжейна пратка се пренасочва от Афганистан към Украйна.

димитър стоянов„Радев ме призова да обясня на левите как така снабдяваме с оръжие Украйна. Реших да кажа на всички граждани за какво става дума. Г-н Димитър Стоянов публикува някакви 4 реда… Той говори за лъжа, ей сега ще ви покажа сделката, за каква умишлена лъжа става дума“, заяви тя.

Нинова показа целия документ – докладна записка от бившия шеф на ВМЗ-Сопот през 2021 година по време на служебния кабинет на Стефан Янев, назначен от Румен Радев. Нинова се похвали, че когато тя става министър, сменя ръководството на дружеството и спира сделката.

„Тъжните истини за държавността и калните битки. Сега ще напишете гръмки заглавия: войната с президента продължава. Не, това е битка за истината. Г-н Радев ме призова да говоря и ето, говоря. Как ще изчисти това петно, лепнато на институцията, от секретаря му Димитър Стоянов“, попита тя.

„Знайни и незнайни герои, незапознати хора, лъжеха общественото съзнание. Мълчахме, за да не поднасяме на народа си скандали, когато той има нужда от хляб“, обясни Корнелия Нинова.

Накрая тя си тръгна от залата за пресконференции в Министерството на икономиката без да позволи въпроси.