Нинова към Радев: Защо нападате отрочето си ПП, което създадохте, за да убиете БСП

0
131
Румен Радев и Корнелия Нинова Снимка: архив

Ще трябва да обясните метаморфозата си от вдигнатия юмрук срещу Борисов преди година до абсолютния ви синхрон днес, написа във фейсбук лидерката на БСП

Вицепремиерът и министър на икономиката и лидер на БСП Корнелия Нинова коментира думите на президента Румен Радев по темата за износа на оръжие от страната ни. „Излизат редица разкрития за това къде отива българското оръжие. Недоумявам как министърът на икономиката ще обясни на българите и на левите хора, които винаги са били срещу войните, че българското оръжие подхранва този конфликт“, заяви по-рано в сряда Радев.

„Ще трябва да обясните на левите хора защо така яростно нападате собственото си отроче – „Продължаваме промяната“, което създадохте, за да убиете БСП. И най-вече да обясните метаморфозата си от вдигнатия юмрук срещу Борисов преди година до абсолютния ви синхрон днес”, написа Нинова в личния си профил във Facebook.

„Г-н Радев, искате аз да обясня на левите хора какво става с българското оръжие, но ще трябва вие да обясните на тези, които два пъти ви издигат и избират за президент какви договори за износ на оръжие е подписало вашето служебно правителство. Защото и сега, разрешения за износ се издават въз основа на подписаните тогава. И много добре знаете, че дестинациите и тогава, и сега са същите – над 50 държави и нито една не е Украйна”, написа още тя.