Радев-Нинова дуетът, който трови всеки празник

0
1686
Румен Радев и Корнелия Нинова Снимка: архив

Другарката винаги „случайно“ се оказва до президента, заради нея изгониха академици от шествието на 24 май

Иван Михайлов

Румен Радев и Корнелия Нинова-дуетът, който трови всеки празник, независимо дали е 24 май, 19 февруари или 3 март. Дуетът е като на всяка манджа мерудия. Няма национално събитие без тези двамата. Даже няма празник на град, с червен кмет, който да е подминат от тази отровна двойка.

Навсякъде едно и също. Застанал до Нинова, Радев плещи антиправителствени речи, подгрян от клакьори, а другарката участва в партийни мероприятия.

Така бе сега на 3 март на Шипка. Честванията на върха отдавна са приватизирани от двойката за партийна употреба. Там се лее любов към Русия, мястото е подходящо. След като се набута до президента, Нинова участва в партийни мероприятия в Стара Загора, Габрово и Казанлък. Радев пък държи антиправителствени речи. Така бе и сега, така бе и миналата година.

След като ритуалът пред Паметника на Свободата беше отменен, не е ясно защо там присъстваха гвардейски части. Корнелия Нинова заяви пред медиите, че била планирала посещението си в Стара Загора седмица преди това, но обявяването му стана известно три часа, след като беше съобщено, че и ритуалът в Стара Загора се отменя по препоръка на Националния оперативен щаб за коронавируса. СНИМКА: СТАРОЗАГОРСКИ НОВИНИ

А срамните сцени на 19 февруари 2020 година? Шествие на агенти на Държавна сигурност и червени приватизатори. Нинова и Радев един до друг. Червени агитки, селфита пред паметника на Васил Левски. Сякаш бяхме на соцконгрес.

19 февруари 2020 година. Без коментар.

А 24 май 2019 година? Тогава „президентът на всички българи“ изгони академичната общност от традиционното шествие, за да може в първата редица да се кипри… Корнелия Нинова. Какво общо с културата има тази приватизаторка, нека кажат от протокола на президента. Пробутването на Нинова предизвика гнева на ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков.

На 12 май 2019 г. дуетът „цъфна“ на празника на Асеновград. Това бе в разгара на предизборната кампания за европейски парламент. Съвсем „случайно“ държавният глава, освен от дясностоящата до него Нинова, се оказа ограден от всички червени депутати от Пловдивско. Празникът на града бе превърнат в партийно мероприятие на БСП, в което участва уж независимият президент.

румен радев
Партийна сбирка на Радев с БСП в Асеновград. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Пред подходящата публика Радев влезе в ролята на партиен глашатай с поредната антиправителствена реч. В началото на кампанията Радев и Нинова „случайно“ се оказаха в Хасково заедно и пак държавният глава държа речи за корупция и т.н.

Разбитата на всякакви видове избори соцлидерка, която в момента трепери за поста си, се е вкопчила в Радев като пиявица. И вероятно се надява, че ще я огрее от неговия рейтинг. Към момента това не се получава. По две причини – Нинова е тотално компрометирана фигура дори и за собствените й намаляващи избиратели. А пък рейтингът на президента пада главоломно след три години безсмислен престой на „Дондуков“ №2.

Но другарката е упорита. Тя е като във вица: Ти го пускаш под миндера, то се качва на кревата. Няма отърване от тази двойка. Където Радев, там и Нинова. Сега чакаме следващия национален празник, на който отново ще изгрее отровният дует. Най-близкият е 6 май, Гергьовден.