Нинова не харесала коалиционното споразумение на ПП. Абсурдно е да има министерство на държавните фирми, каза тя

0
371
Корнелия Нинова Снимка: фейсбук

Лидерката на БСП не потвърди, че ще бъде вицепремиер в новия кабинет

„Всички персонални въпроси за министри ще разгледаме по-късно с коалиционните партньори, а сега сме съсредоточени върху споразумението. Днес го получихме, разгледахме го в нашите експертни групи и имаме някои бележки по него“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинов пред журналисти след проведената среща при президента Румен Радев за съставяне на правителство.

„До довечера продължаваме, за да изчистим политическото коалиционно споразумение. Министри и постове – след това. Докато всичко не е окончателно, не бихме искали да го коментираме“, каза Нинова.

Тя уточни, че ПП ще подпише коалиционно споразумение с всяка една от другите партии, които са коалиционни партньори. В коалиционното споразумение има предложение за структура на Министерския съвет. Според нея е абсурдно да има Министерство на държавните предприятия, а трябва да има Министерство на икономиката и индустрията. Нинова обаче нито потвърди, нито отрече дали ще застане начело на новото министерство.

Пред президента тя посочи, че проблемът в прокуратурата е системен и партията е заявила позиция – няма значение как се казва главният прокурор, но правомощията му трябва да се ограничат; да се закрият специализираният съд и специализираната прокуратура, да се промени начинът на работа на КПКОНПИ.