Нито дума за евтин газ в съобщението на Белия дом за срещата с Петков

0
116
Снимка: туитър

Подобна позиция не се потвърждава и от поста в туитър на вицепрезидента Харис

„Вицепрезидентът Камала Харис се срещна днес с министър-председателя на България Кирил Петков. Тя изрази своята признателност за силния съюз и топлото приятелство между САЩ и България. Тя благодари на министър-председателя за подкрепата на България към Украйна и потвърди солидарността на САЩ пред последния опит на Русия да използва енергията като оръжие. Те се съгласиха с необходимостта от укрепване на устойчивостта на Европа чрез по-нататъшно диверсифициране на енергийните доставки далеч от Русия и значението на продължаването на силната отбрана и възпирането по източния фланг на НАТО”. Това се посочва в официална позиция на Белия дом от срещата на премиера Петков с вицепремиера Камала Харис.

Днес Министерският съвет публикува съобщение, в което се посочва, че премиерът Петков по време на срещата с Камала Харис е договорил извършването на реални доставки на втечнен природен газ към България на цени под тези на „Газпром“, които да започнат от месец юни. Но тази тема напълно липсва в съобщението на Белия дом, пише Tribune.

Подобна позиция не се потвърждава и от поста в туитър на вицепрезидента Харис. Темата липсва и в днешния брифинг на Белия дом.