Новият премиер Гълъб Донев: Не губя равновесие от високото и не търся вратичката в закона

0
50
Гълъб Донев Снимка: 24 часа

Служебното правителството не е Б отбор в управлението на България, твърди той

Разполагам с опит и наблюдение на отговорностите както на редовен, така и на служебен кабинет, затова убедено твърдя, че служебно правителството не е Б отбор в управлението на България. И това не е маркетингова приумица, това отсъжда основният закон.

Това каза новият служебен премиер Гълъб Донев на тържествената церемония по представянето на новото правителство в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

В такъв момент обикновено се изказва благодарност за умението и се заявява готовност за справяне с огромната отговорност, каза Донев. Знам от личен опит, че отговорността към хората и тяхното доверие те пазят от загуба на равновесие, колкото и високо в управленската йерархия на държавата да се намираш. Научих много неща за себе си от медиите в последните месеци. Ще ви кажа нещо сам за себе си: Не губя равновесие от високото и не търся вратичката в закона, допълни той.

Това е 100-ното правителство, което няма да има 100 дни толеранс. На нас се пада нелеката задача да търсим разрешение на наследените кризи без работещо Народно събрание, предупреди Донев колегите си. И зададе задачите пред тях: провеждането на честни избори, възстановяването на доверието между институциите, намиране изход от всички завещани кризи, сваляне на политическото напрежение и продължаване на работата по плана за възстановяване.

Клетвата ни определя безусловно принципите, които ще ни водят – да спазваме конституцията и законите на страната и да се ръководим от интересите на народа. Не забравяйте тези думи, те не са само протоколно изречение. Не ги оставяйте в тази зала, това е клетвата, с която ще носим отговорност за съдбините на родината и на сънародниците ни, обърна се Донев към министрите.