Няма парламент, но здравният министър Стойчо Кацаров си назначи парламентарен секретар

0
411
Стойчо Кацаров Снимка: 24 часа

На поста е екскмет, свързван с бившия военен министър Николай Цонев

Въпреки че няма Народно събрание, служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров си назначи парламентарен секретар, става ясно от Административния регистър на ведомството, съобщава „24 часа“.

На поста парламентарен секретар е назначен бившият кмет на Котел Станчо Фийков, свързван с ексминистъра на отбраната Николай Цонев. Заплатата на парламентарния секретар се определя според класификатора на длъжностите в администрацията и може да стигне до 3700 лв. на месец.

Името на Фийков се появи в журналистически разследвания за покупка на къщи за селски туризъм в родното село на Захари Стоянов – Медвен. Министърът на отбраната в тройната коалиция Николай Цонев бе разкрит като купувач – лично, чрез роднини и фирма, на шест къщи в Медвен. Братовчед на екскмета и новоназначен парламентарен секретар на здравното министерство Станчо Фийков обяви близките му връзки с Цонев.

След падането от власт на тройната коалиция Николай Цонев бе арестуван по обвинение в подкуп на следовател и през 2012 г. бе оправдан по това дело. В момента ексминистърът на отбраната Цонев е смятан за един от близките до президента Румен Радев.