Община Стамболийски прати сигнал в спецпрокуратурата срещу шефа на местната полиция

0
243
Вила Алмира Снимка: Plovdiv-Online

В него се твърди, че не е отчетено гориво за 10 хил. лв., отпуснато на РУ от общината, както и че семейството на Ангел Керпиев има 17 автомобила и е разширило „Вила Алмира“ с неясни средства

Сигнал до Специализирана прокуратура с копие до окръжнатав Пловдив е подаден от Община Стамболийски срещу началника на местното Районно управление на МВР Ангел Керпиев, съобщава Plovdiv-Online.

Сигналът касае отпуснати с решение на местния Общински съвет на няколко транша 10 100 лв. за гориво на предоставения също с решение на ОбС общински автомобил за нуждите на РУ – Стамболийски.

До момента Керпиев не е дал отчети за изразходваното гориво. Вместо това в общината са постъпили сигнали за евентуални злоупотреби от страна на полицай №1 в Стамболийски.

Въпросните сигнали са приложени към сигнала до спецпрокуратурата.

Според тях Ангел Керпиев и Марияна Керпиева са отдали на Мирела Керпиева „Вила Алмира“ в Бряновщица, чиято квадратура мистериозно – според сигнала, нараства от 37 кв. на 185.17 квадрата за една година, без да са ясни средствата за строителство.

Мирела Керпиева се води управител на „Вила Алмира“, без да е декларирала никакво имущество, но през посочените в сигнала години е била собственик на 7 автомобила.

Шефът на РУ – Стамболийски, Ангел Керпиев пък притежавал цял автопарк от 10 автомобила, се твърди в сигнала.

При проверката, извършена от Община Стамболийски, за отпусканото гориво на местното РУ, се оказва, че няма никакви насрещни документи кога, как и за какво е изразходвано.

Още по-интересното е, че Ангел Керпиев е галеник на ГЕРБ. Назначен е за шеф на РУ – Стамболийски, още през 2010-а от тогавашния шеф на МВР в Пловдив Тодор Чонов.

На трите последователни избора миналата година Керпиев се прочу с акциите си срещу привърженици на бившите управляващи и кмета на Стамболийски – Георги Мараджиев.

Сигналът до Специализирана прокуратура е подаден на 26 януари 2022 г.