Общината глобява собствениците на шахтата, в която падна бременна жена

0
36
Снимка: Монитор

Не са поддържали съоръжението си в добро техническо състояние

Шахтата, в която падна бременна жена, се оказа, че всъщност е подземен вход към мазета на частна сграда. Това стана ясно от съобщение от Столичната община. Оттам заявяват, че собствениците, които са отговорни за поддържането му, ще бъдат санкционирани.

На мястото проверка направиха експерти от дирекции „Контрол по строителството“ на район „Средец“ и на Столичната община. Така нареченият „английски двор“ е отвор, който води към избеното помещение/мазето и е собственост на сградата. Сградата е частна, а задължение на собствениците е да я поддържат в добро експлоатационно състояние.

Постоянно действаща комисия за контрол на строителните обекти и сградите на район „Средец“ съставя констативен протокол за състоянието на капака към мазетата и ще бъде издадена заповед за незабавно укрепване. Собствениците ще бъдат санкционирани за това, че не са поддържали съоръжението си в добро техническо състояние.

Екипи на Аварийната дирекция на Столична община обезопасиха мястото на инцидента, като е поставен нов капак на отвора към сутерена на сградата.