Омбудсманът Диана Ковачева: Хората плащат по-скъпа вода, а качеството ѝ не се подобрява

0
17
Диана Ковачева

Има огромен брой жалби по този въпрос, казва тя

Притеснително е, че водата се увеличи с 46 %, във Велико Търново се очаква с 94% да се вдигне цената до края на годината. В случая не сме над прага на социална поносимост, но все пак има доста критики към начина, по който се определя този праг на социална поносимост. Тук е комплексен въпросът. Въпросът е за какво плащат хората, а няма никаква заявка от страна на ВиК операторите, че ще бъде подобрено качеството на водата, изобщо качеството на услугата, заяви пред Нова тв омбудсманът Диана Ковачева.

Това е много сериозен проблем, защото Велико Търново понеже това беше примерът, не е изпълнил 11 от 30-те показателя за качество. Отнася се за чистота, за качество на водата или някой път има частици, ето, виждате, хората нямат вода изобщо през лятото, тоест доставката не е качествена, посочи Ковачева.

Имам огромен брой жалби по този въпрос, най-много са жалбите за лошото качество на водата. Хората се оплакват за това, че плащат все по-скъпа вода и непрекъснато се увеличава цената на водата, а всъщност качеството й не се подобрява. Значи трябва да има връзка между цената и качеството, допълни Ковачева.