Организаторите на събора в Севлиево скочиха срещу „тиквеника“ Кирил Петков

0
274

Абсолютно против сме съборът „Северняшки тайни“ и „Празнично хоро по тиквено време“ да се използва за политически цели, пишат те

Организаторите на съботния събор в Севлиево скочиха срещу Кирил Петков и шепата му симпатизанти, които се появиха на проявата в опит да търсят избиратели. Както Breaking.bg вчера писа шефът на „промяната“ с малоброен антураж цъфна на събора „Северняшки гайтани“ и „Празнично хоро по тиквено време“ в Севлиево. Даже се опита да се хване на хорото, поради мижавия интерес към него по сергиите. Ето какво пишат организаторите:

Абсолютно против сме съборът „Северняшки гайтани“ и „Празнично хоро по тиквено време“ да се използват за политически цели !!!

На 12-ти октомври 2024 г. се проведе Дванадесетото издание на Събор на групи за български народни хора „Северняшки гайтани“ – Севлиево. Съборът се организира от ръководителите на Фолклорен ансамбъл „Развитие“ при НЧ „Развитие-1870“ – Йордан Йорданов и Весела Йорданова.

ГЕРБ/СДС

Това събитие има за цел да популяризира северняшкия танцов фолклор и да представи разнообразието от характерни хорà на България.

Част от събора е и „Празнично хоро по тиквено време“. Идеята ни , като организатори е на площада в града да се танцуват хорà от цяла България, ръка за ръка да се хванат участниците в събора, жители и гости на града.

Тази година наши гости бяха народният певец Данислав Кехайов, народната певица Нели Танева и приятели, които изпълниха песните и музиката за хорото. Благодарим им от сърце , че уважиха поканата ни

Празникът на град Севлиево е Петковден и всички са добре дошли на хорото, което се танцува от 102 години.

Ние продължаваме традицията, която няма партийна принадлежност !