От 2005 г. досега Атанас Атанасов вади но̀мера с подслушваните политици от изтъркания си ръкав

0
220
Атанас Атанасов

И за мое удивление винаги влиза в медиите

Явор Дачков Снимка: БТВ

Явор Дачков, фейсбук

През 2005 година около изборите Атанас Атанасов от ДСБ алармира за подслушване на политици. Бяхме заедно в партията на Костов и си го спомням много добре. Имаше скандали срещу властта и прочие, но нищо конкретно. Оттогава на всички избори до днес Атанас Атанасов вади но̀мера с подслушваните политици от изтъркания си ръкав и за мое удивление винаги влиза в медиите.

Сега и Бойко Рашков (който му е нещо като еквивалент вляво) му се връзва на акъла или е накаран да го направи. Вчера по обяд Рашков беше доста обран спрямо тези информации, но снощи явно е размислил и подхвана изтърканата плоча. Любопитното е, че всичко се разиграва така, сякаш никога не е било. Усещане за налудничавост.

Смешното е, че сам генерал Наско подслушваше Андрей Райчев по времето на Костов (1997-2001 г.) и предизвика огромен скандал, а в апартамента на Филчев бяха намерени стари бръмбари, та дори се стигна до ареста на генерал Наско. Най-смешният скандал бе с подслушването на американското и други западни посолства докато Атанасов беше шеф на контраразузнаването. Неговото обяснение бе, че ги е слушал, за да разберем по-рано какво искат нашите евроатлантически партньори, та да го правим преди да са ни молили. Съвсем сериозно.