От ПП и БСП отложиха консултациите си при президента

0
42
Корнелия Нинова и Румен Радев Снимка: архив

Оправдаха се със заседание на бюджетната комисия

ПП и БСП отказаха днес да участват в консултации при президента Румен Радев преди връчването на проучвателните мандати за съставяне на правителство, като поискаха да бъдат определени други дни.

От парламентарната група на „Продължаваме промяната“ са изпратили писмо до президента, че техни представители няма да успеят да участват в насрочените за 13 часа днес консултации преди връчването на първия мандат за съставяне на ново правителство. Причината била, че в момента има заседание на бюджетната комисия. В кулоарите на парламента председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров се мотивира и „с това, че днес вечерта ПП ще проведе национален съвет

От БСП също няма да отидат на консултации при президента, предаде bTV.

Причината е обсъждането на държавния бюджет.

„За нас е по-важен бюджетът, за да гарантираме увеличението на пенсиите, данъчните облекчения за младите семейства, помощта за земеделците, ваучерите за работниците, подкрепата за бизнеса и допълнителни средства за транспортния сектор. Ще участваме в консултации в друг ден, когато сме сигурни, че сме осигурили семействата и икономиката за следващите месеци“, заявиха депутатите от БСП.