Откриха мъртъв шофьор и 59 кг канабис в камион с български номера в Гърция

0
68
Снимка: Pixabay

Тръгнал от Испания, преминал с кораб от Италия до Игуменица, крайната дестинация – Атина

Мъртъв шофьор в кабината на камион с български номера е бил открит от гръцката полиция. Паркираният тир с работещ двигател отстрани на пътя край село Парамития, в Северозападна Гърция, е предизвикал подозрения сред полицаите от местното управление, които патрулирали в района, съобщава „Прототема“, цитиран от „24 часа“.

Служителите на реда установили, че 56-годишният грък, който седял на шофьорската седалка, е мъртъв.

Имало признаци на манипулиране в каросерията на камиона, който превозвал колички за супермаркети. Пристигнали са полицаи със следово куче от отдела за борба с наркотиците, които претърсили товарното отделение и открили наркотици сред стоките. Намерени били 54 херметически затворени опаковки суров канабис с общо тегло 58 килограма и 906 грама. Незаконният товар е конфискуван заедно с камиона, който е с български номера, но е на гръцка фирма. Тръгнал е от Испания, преминал е с кораб от Италия до Игуменица и е с крайна дестинация Атина.

Разследването разкрило, че в камиона се е опитал да проникне гръцки жител на Атина, който заедно с друг грък и още двама неизвестни съучастници, които се издирват, са опитали да пробият платнището и да вземат дрогата. Един от тях е задържан, издирват се съучастниците му.

Ще бъде извършена и аутопсия на тялото на водача за установяване на причините за смъртта му.