Отново сблъсък между ИТН и ПП, този път заради пътищата

0
98
Снимка: архив

Депутатите на Слави Трифонов напуснаха пленарната зала

Пореден разнобой между коалиционните партньори ИТН и ПП. Този път повод стана решението, с което вицето Гроздан Караджов иска да бъде взето от НС за ремонт на пътищата.

Още вчера той алармира, че в момента всеки ремонт е незаконен и призова парламентът да намери начин да разреши ситуацията. Беше одобрено днес НС да приеме решенията, с които да позволи на АПИ да се разплати по стари договори и да удължи настоящите, за да се продължи строителството и рехабилитацията на пътната мрежа, съобщава сайтът Днес.

Изненадващо обаче Константин Бачийски поиска точката да отпадне от дневния ред на НС с мотива, че сега не е времето за тази точка, а може би тя трябва да мине и през антикорупционната комисия. Предложението му беше прието, а от ИТН се ядосаха и напуснаха пленарната зала.

Тошко Йорданов отбеляза, че депутатите от ПП бламират собствения си премиер, който по-рано се обяви „за“ приемането на такива решения от НС.
Кирил Петков подкрепи искането на Караджов да бъде прието решение на парламента, с което да се разреши на МРРБ да плати 50% от извършените м. г. дейности на пътните фирми.