Падналият в Загреб обект е военен дрон

0
126
Снимки: туитър

Навлязъл е от унгарското въздушно пространство

Неидентифицираният обект, за който беше съобщено, че е паднал в Загреб, е военен дрон. Това съобщи държавната информационна агенция, като се позова на хърватското правителство.

„Дрон от военен тип, който е навлязъл в хърватското въздушно пространство от източна посока към запад, а именно от унгарското въздушно пространство, падна близо до Ярун в Загреб. Води се разследване със съдействието на криминалната и военната полиция“, се казва в изявление на правителство.

По-рано държавната информационна агенция ХИНА съобщи, че през нощта в покрайнините на Загреб е паднал неидентифициран обект. По време на инцидента се е чул взрив. На мястото на инцидента няма пострадали, повредени са няколко автомобила и са намерени два парашута.

Районът на падналия обект е отцепен и се провежда разследване.

В интернет се появиха различни версии за инцидента. Някои пишеха, че е паднала ракета, други, че е боен самолет. Според потребителите машината или е на Украйна, или на Русия.

Местните власти призовават медиите да не разпространяват непроверена информация. Това се налага по повод множество версии в социалните мрежи.