Партията на Стефан Янев против военна помощ за Украйна, учредявал я в началото на май

0
216
Стефан Янев и Джо Байдън Снимка: фейсбук

Управляващата коалиция демонстрира неспособност да решава проблемите на гражданите, казва Ралица Симеонова

„В началото на май ще бъде представена партията на бившия министър на отбраната и служебен премиер Стефан Янев.“ Това каза пред БНР Ралица Симеонова, част от екипа за учредяването.

Тя посочи, че в новата политическа формация ще бъдат събрани разпознаваеми лица, хора от различни обществени сфери, както и нови лица.

„Искаме да обединим хора, които искат по смислен начин да работят за страната си. Партията ще се позиционира в национално-консервативния сектор. Националният интерес трябва да бъде запазване на държавата. Националният интерес трябва да гарантира устойчивостта и ефективността на политическата система, да има възходящо развитие на икономиката, да има устойчива социална система, достъпно здравеопазване.

Ние сме против военна помощ за Украйна, защото това би ни направило страна в конфликта. Вече виждаме негативните ефекти от неадекватните действия на настоящия кабинет“, заяви Симеонова.

Тя прогнозира предсрочни парламентарни избори: „Коалицията демонстрира неспособност да решава проблемите на гражданите. Самата коалиция създава кризи. Тя не създаде необходимите механизми за вътрешна координация“.

Червени линии по думите ѝ водят до цинизъм, а политиката е взаимодействие.