Пази боже това чудо да стане председател на СОС. Давам му само няколко месеца на поста, преди софиянци да го прогонят с павета

0
1177
Борис Бонев Снимка: фейсбук

Господ да ни е на помощ

Христо Николов Снимка: фейсбук

Христо Николов, фейсбук

Само веднъж досега съм виждал на живо Борис Бонев, но впечатлението ми от него е от отрицателно по-отрицателно.

Отивам на заседание на транспортната комисия в общината, където ще гледат идеен проект на Столичната община за решаване на бъдещото кръстовище между южната дъга на околовръстното, когато бъде продължена към „Люлин“ и булевард „Цар Борис Трети“. Всеки, който минава оттам, знае, че това кръстовище е едно от най-проблемните в България, защото поема няколко потока, претоварено е до краен предел, сегашното разширено околовръстно свършва почти в него и целият тежък трафик се стоварва на това кръстовище.

Здравко Здравков почва да представя проекта, а Бонев започва да го прекъсва и да говори разпалено срещу идеята. От изказванията му, които сигурно още се пазят в някоя стенограма, се разбира, че например е против на булеварда да има две ленти за завиване надясно в посока към Пловдив, защото така. Против е трамваят да минава по досегашното си трасе, а околовръстното да се повдигне. Против е и трасето на околовръстното да минава отдолу. Въобще е против да се прави ново кръстовище и да се мисли как да се направят каквито и подобрения и промени.

Когато изплю камъчето защо мисли така, не можех да повярвам на ушите си – не бивало да се правят каквито и да било улеснения там, защото така само ще насърчим автомобилния трафик да го предпочита. Пък булевардът и неговото продължение през „Княжево“ си бил локален път. Това е все едно да кажеш, че не бива да се ремонтират пътищата, а да си стоят с дупки, защото, като се преасфалтират и автомобилите ще карат с безразсъдно висока скорост.

Сега, аз разбирам, че на политиците често им се налага да говорят неща, в които самите те не вярват, но просто такава е линията и те трябва да говорят глупости, за да я защитават. Но разпаленият поглед на Борис Бонев, слюнките от устата му и фактът, че не желае да слуша каквото и да било друго мнение, ме карат да мисля, че той просто така мисли. Той е решил да се заяжда с арх. Здравков и въобще не му пука, че този тежък инфраструктурен проблем ще продължи да съществува и ще се задълбочава. А край масата се бяха събрали все инженери и архитекти, барем някой от тях да беше послушал, пък ако ще и да си стои на противното мнение.

Колегите, които отразяват Столичната община, са ми разказвали още по-кошмарни дивотии, които редовно изтърсва, но не желая да препредавам цитати, а споделям нещо, на което съм бил свидетел. Пази боже това чудо да стане председател на Столичния общински съвет. Давам му само няколко месеца на поста, преди софиянци да го прогонят с павета. Много ми прилича на Кирил Петков като излъчване, но Кирил все пак е само партиен лидер и депутат, макар и да определя политиката в страната. Това чудо обаче ще си слага подписа под много важни документи. Господ да ни е на помощ.