Фандъкова: Жълтите павета ще бъдат пренаредени за сметка на изпълнителя

0
36
Йорданка Фандъкова Снимка: Монитор

Нарушаване и разрушаване на културна ценност е не просто недопустимо, а престъпление по Наказателния кодекс и съм дала случая в прокуратурата, категорична е кметицата

Всички участъци на лентите за движение пред Народното събрание ще бъдат пренаредени за сметка на изпълнителя. Компромис с никой от изпълнителите по веригата, проектанта, през надзора, до изпълнителя, няма да бъде направен. Това заяви Йорданка Фандъкова, кмет на София по време на редовното заседание на СОС.

Фандъкова даде повече информация относно ремонта на жълтите павета и какво предстои. “В договора, който имаме с изпълнителя, са заложени санкции от 830 000 лева за закъснение или некачествено изпълнение”, каза тя и добави, че и сега няма да направи компромис, както е правила досега.

Кметицата на София показа списък със санкции, наложени от общината на фирма „Трейс“, на стойност над 2 млн. лв. и добави, че няма нужда да се правят внушения, че няма да има подведени под отговорност, предаде БГНЕС.

“Поискала съм да вземат повторни проби от ремонтираните участници и на второ място да се направи експертен съвет“, каза тя и добави, че експертите ще бъдат както от България, така и от чужбина.

“Нарушаване и разрушаване на културна ценност е не просто недопустимо, а престъпление по Наказателен кодекс и съм дала случая в прокуратурата”, категорична е Фандъкова. Тя добави, че участъкът, който има нужда от ремонт, обхваща 5% от общия договор и напомни, че цената на общия договор е на стойност 17 млн. лв