Пеевски пита Денков какво се е договарял с „Лукойл“

0
134
Делян Пеевски Снимка: архив/24 часа

Дали премиерът не печели време за „Лукойл“ и руския режим?

В позиция до медиите председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пита премиера Николай Денков защо се отлага дерогацията на „Лукойл“ и кой печели от това.

„Дали Денков не печели време за „Лукойл“ и руския режим? Сигналите и разследванията сочат съмнения за престъпна схема на най-високо ниво. Друго обяснение няма. И кой реално управлява държавата? Денков дължи отговори“.

По думите му премиерът чака ротацията с ГЕРБ, за да избяга от отговорност. Пита още какви разговори са водени между Денков, началника на кабинета му Тодор Модев и представители на „Лукойл“ и руската държава.

„За тези разговори Денков ни уведоми на среща, в която участва и Бойко Борисов, като ни увери, че са постигнали някаква договорка за внасяне на дължимите данъци от компанията незабавно. Но нищо не последва“.

В понеделник Пеевски ще внесе писмен парламентарен въпрос относно това кога и с кого от „Лукойл“ са се договаряли Денков началникът на кабинета му, както и какво са се договорили:

„Дерогацията трябваше да гарантира на българските граждани по-ниски цени на горивата с близо 80 ст., но тя донесе единствено милиарди за режима на Путин, финансиране на войната в Украйна и терористични паравоенни групировки като Вагнер. Това веднага трябва да спре“, пише още депутатът.