Пенсионерка хариза 4200 лева на телефонни измамници

0
35
измамници
Снимка: архив

Има задържана по случая

Пореден случай на телефонна измама в Бургас. Полицията в морския град задържа 56-годишна жена от Варна за измама на пенсионерка по познатата схема – съдействие на полицията. В края на януари възрастната жена изхвърлила през терасата плик със сумата от 4200 лева, за да помогне на мними служители на МВР.

Оказва се, че арестуваната участвала и в други телефонни измами, извършени на територията на Варна.

„На 27 януари на домашния телефон на възрастна жена се обажда непознат мъж, който се представя за служител на „Пътна полиция“, и я уведомява, че съпругът ѝ е претърпял катастрофа. Необходимо било да се транспортира до София за операция. Непознатият иска от възрастната жена голяма сума пари. Мъжът установява, че тя има и мобилен телефон. След като разговорът на домашния телефон прекъсва, на мобилния се обажда друг мъж, който се представя за служител на МВР и я убеждава, че в момента полицията извършва специализирана операция по задържането на „ало” измамниците, които са ѝ се обадили по-рано. Моли жената да съдейства на органите на реда и под неговите указания потърпевшата завива парите в найлонова торбичка и ги хвърля през балкона”, разказа Любомир Евтимов от „Криминална полиция“.

След около час жената установява, че е измамена и звъни на полицията.

Органите на реда стигат до „мулето” в схемата – 56-годишна криминално проявена жена. Тя е оставяла сумите, взети от възрастни хора от Варна и Бургас, под пейки и кошчета за боклук в морската ни столица. Преди това тя си е взимала 150 лева, както и пари за транспорта, който е ползвала.

Работата по случая продължава.