Петър Колев: В сблъсъците в Северна Македония се виждат интересите на Русия

0
62
Петър Колев

Вътрешният министър на Северна Македония няма нито едно разкрито престъпление извършено срещу български гражданин, твърди лидерът на Гражданския демократически съюз

В това участват македонски политици, които защитават чужди геополитически интереси. Зад тях се виждат интересите на Русия. Много е лесно човек да навърже нещата. Ако си спомняте, преди десетина години Владимир Путин в присъствието на македонския президент каза, че славянската писменост идва от Македония, за да предизвика реакция от България – това коментира Петър Колев, лидер на Гражданския демократически съюз в Северна Македония в ефира на Би Ти Ви.

Той посочи, че е изключително странно, че РСМ не е успяла да се справи с организирането на мача с „Левски“. Той дори се усъмни, че вътрешният министър на Северна Македония всъщност не работи срещу развитието на страната.

„Задавам си въпроса дали вътрешният министър не участва в блокажа на европейския път на Северна Македония“, каза Колев и добави: „Това е абсолютна съзнателна и целенасочена политика. Вътрешният министър на Северна Македония няма нито едно разкрито престъпление извършено срещу български гражданин“.

Тези инциденти в Македония не са битови и изолирани, във всеки от тях ще видите дългата ръка на дълбоката държава. Аз съм сигурен, че нито Северна Македония, нито България имат полза от тези сблъсъци, каза той.

Част от този международен натиск сега минава и вътре чрез оставките на този коалиционен партньор. Македония няма как да продължи своята европейска интеграция, без да изпълни изискванията на Европейската комисия, коментира още той.