Петър Волгин наказан дисциплинарно

0
431
волгин
Петър Волгин

Програмният съвет на БНР установи нарушения в предаването „Политически НЕкоректно“

Журналистът Петър Волгин е наказан дисциплинарно за нарушения на правилника за редакционна дейност на БНР и етичния кодекс на медията.

Ето какво съобщиха от националното радио:

„Ръководството на БНР категорично се разграничава от всеки опит за провокиране на насилие и неговото оправдаване или одобрение, както и от всеки опит за дезинформация и разпространяване на фалшиви новини.

Категорично заявяваме, че всяко нарушаване на закона, професионалните стандарти и етичните норми в програмите и платформите на обществената медия ще бъде санкционирано. Същевременно няма да бъде допуснато вмешателство в работата на журналистите в общественото радио, в това число сваляне от ефир на водещи под външно давление. Подобни решения ще се вземат само след задълбочен анализ и професионален диалог.

Програмният съвет на БНР разгледа изданието на предаването „Политически НЕкоректно“ с водещ Петър Волгин, излъчено на 10 април в ефира на програма „Хоризонт“. Програмният съвет единодушно реши, че с действията си г-н Волгин е нарушил Правилника за редакционната дейност на БНР и Етичния кодекс на служителите на БНР. В резултат на това на г-н Петър Волгин е наложено дисциплинарно наказание съгласно трудовото законодателство, се казва в съобщението на БНР.“