Петима българи загинаха при катастрофа в Румъния

0
51
Снимка: рixabay

Пътували са в микробус, който се е ударил в камион

5-има души загинаха и 3-ма бяха ранени, след като микробус се сблъска с камион през нощта срещу понеделник в Дръгънещ Влашка в Румъния, съобщава timisoarastiri.ro. Жертвите са български граждани.

„В 1:52 часа след полунощ на телефон 112 е постъпил сигнал за сериозен пътен инцидент в района на Дръгънещ Влашка между микробус с осем пътници и ТИР, превозващ домакински уреди“, обявиха от спешната служба на Румъния.

На мястото на инцидента са пристигнали шест коли на противопожарната служба, три линейки и други медицински коли с още пет лекарски екипа, както и няколко полицейски автомобила. От буса са спасени трима пътници, сред тях е и шофьорът. Те са откарани в сериозно състояние в болницата в Александрия.

На мястото на катастрофата е извикана тежка техника, за да премести сериозно пострадалия камион. Водачът на ТИР-а е в добро състояние и е отказал медицинска помощ. Той съдейства на полицията.

В резултат на удара петима души загубиха живота си, а трима други бяха ранени. И двамата шофьори са били тествани за алкохол, резултатът показва, че по време на инцидента нито един от тях не е бил под въздействието на алкохол.