Петков призова бизнеса да въведе зеления сертификат

0
49
Снимка: архив

Справяне с последиците от наводненията и засилване на ваксинацията – първите задачи на правителството

„Първата ми заповед като министър-председател е служителите в Министерския съвет да идват на работа със зелен сертификат. Същото ще направят и министрите. И призовавам бизнесът също да го въведе, защото трябва да вдигнем нивото на ваксинацията, за да няма повече локдауни.“ Този призив отправи премиерът Кирил Петков на откриването на икономически форум в столицата.

„Първата и основна задача ще е да обсъдим последиците от наводненията, имаме три общини в Благоевград и област Смолян, където имаме няколко застрашени моста, заяви Петков на първото заседание на Министерски съвет.

„В Благоевград един от големите мостове има риск и трябва да разгледаме. Утре свикваме областните управители на тези две области. Ще поканим и този на Кърджали и заедно с министъра на регионалното развитие и МВР ще обсъдим този казус“, добави Петков.

„Второ, ваксинацията ще стане приоритет. Още днес ще направя заповед за сградата на Министерски съвет и ще дискутираме за вашите министерства как да го направим с министъра на здравеопазването, и всеки да сподели първите си проблеми“, допълни още той.