Петков занесе списък с 19 имена на прокуратурата, тя не си била написала домашното

0
1042
Снимка: 24 часа

Информацията му била от журналистически разследвания

Кирил Петков дойде в прокуратурата с папка с 19 имена. Във ВКП премиерът ще бъде разпитан за допълнителна информация за лицата, които пред Иван Гешев е определил като ключови за корупцията и организираната престъпност в нашата страна.

Информацията му била публична и само от журналистически разследвания.

„Прокуратурата има тази информация. Екипът ми я събра“, каза той.

„Една прокуратура би трябвало да може сама да си направи това домашно и да се самосезира по публичните данни. Ако имат нужда от помощ – ето, тук съм. Намирам го за излишен пиар от тяхна гледна точка“, заяви Кирил Петков, според когото няма начин прокуратурата да не е наясно с информацията, която ще ѝ бъде предоставена.

Той добави, че това са имена, „говорени в кулоари, в коридори, в журналистически разследвания“ и се надява на реални действия от държавното обвинение, „след като министър-председателят им ги носи на крака“.

Премиерът беше категоричен: „Не съм тук да казвам кой е виновен и кой не е виновен. Въпросът е дали прокуратурата е направила всичко възможно българското общество да има правосъдие. Между номинални действия и реално разследване – какво е направила прокуратурата?“