Петро Порошенко: Поздравяваме специално партия ГЕРБ и лично Бойко Борисов за гласуваната помощ за Украйна

0
76
Бойко Борисов и Петро Порошенко Снимка и видео: фейсбук

Бъдещето на Европа, на България в момента се решава в Украйна и ние се сражаваме, плащайки огромна цена, добави той

Бъдещето на Европа, на България в момента се решава в Украйна и ние се сражаваме, плащайки огромна цена. Искаме да ви благодарим от цялото се сърце за решението за изпращане на военна помощ. На първо място стискаме палци, уважаваме всички български депутати. Искаме да поздравим специално партията от нашето политическо семейство ГЕРБ и лично Бойко Борисов. Това заяви президентът на Украйна Петро Порошенко пред БТВ.

По думите му България вече е част от войната.

Това което прави Путин е срещу Европа, срещу НАТО, а България е част от НАТО. Не се страхувайте от Путин, това е моето послание. Той разчита България да е слабото място в Европа”, допълни Порошенко.

Това е война на противовъздушните и противоракетните технологии. Това е война на супер модерните дронове и безпилотните летателни средства, това е война на много строго квалифицираните. И сме горди да кажем, че въоръжените сили на Украйна, в чието създаване участвах през 2014 г. като върховен главнокомандващ, заедно с украинските граждани и партньорите ни в НАТО , демонстрираме каква е разликата от базираната на стандартите на НАТО армия и съветския стил на руската армия. И в тази ситуация най-важното за нас са противовъздушна система, антидрон система и бойна авиация. От точно това се нуждаем, особено сега, когато Путин превключи към атака с ирански дронове над цивилни обекти в Украйна – домове, енергийни централи”, допълни още той.

Порошенко обобщи, че в голяма част от районите нямат вода и че са минимума.

Но по-добре да живеем така, отколкото да се подчиним на Русия. Освен от оръжия се нуждаем от обновяване на нашата енергийна система. Нуждаем се още на единство”, заяви президентът на Украйна.