Питбул нахапа дете в Асеновград

0
57
Питбул Снимка: Pixabay

Това е втори инцидент със същото куче. Жители на квартала излязоха на протест

Дете беше нахапано от домашен питбул на детска площадка в Асеновград. Инцидентът е станал на 13 март около 18.00 часа в квартал „Запад“. 9-годишният Христо играел футбол със свои приятели, затичал се да догони топката, когато бил повален от животното, предава БНТ.

При вида на нападението приятелите му хукнали да търсят помощ и Христо останал сам с кучето. Момчето по чудо е успяло да се предпази и се е отървало с наранявания по крайниците и гърба.

Това не е първият такъв случай, разказват хора от квартала. Преди месеци момиче на 9 години е било нападнато от същия питбул. По данни на очевидци животното е било пуснато без повод на детската площадка, въпреки че в непосредствена близост има изградена площадка за игра на кучета.

Собственичката на домашното животно е установена и ще бъде глобена, като след проверка по случая ще се реши дали да не ѝ се наложат и по-строги санкции.

Тази сутрин хората се събраха на протест на детската площадка с искане за извеждане на кучето от квартала. Майката на пострадалото дете разказа, че Христо е спал трудно тази нощ и казал, че няма да излиза навън, докато питбулът е на свобода.