Питбул нахапа дете в центъра на Пловдив

0
34
Питбул Снимка: Pixabay

Животното е било без задължителния намордник по препълнената с хора алея

Питбул нахапа дете в централен пловдивски парк, съобщи БНТ. Животното е разхождано без задължителния намордник по препълнената с хора алея. Чрез записи на видеокамери от полицията са установили собственика, започнало е разследване.

В почивния ден Александър Георгиев се разхождал със 7-годишния си син по централната алея на парк „Бунарджика“ до чешмичката.

„Отиде да се измие и в това време се появи госпожа с питбул, вървеше спокойно, кучето седна до нея. В момента, в който мина синът ми, кучето отскочи и го захапа зверски по дупето от лявата страна“, разказа бащата.

На препълнената с хора алея настанала суматоха, мнозина се впуснали да помагат. Момченцето е откарано в спешния кабинет на детската хирургия, където раната е обработена, поставена му е ваксина.

Ужасът от преживяното обаче не го напускал.

„Детето в момента продължава да е в шок, дори когато се вози в автомобила и види куче, изпада в истерия и трепери. Този страх трудно ще отмине“, каза още Александър Георгиев.

Според общинската наредба кучета от подобни породи трябва да се извеждат задължително с намордник и на къс повод. Собствениците трябва и да избягват толкова оживени места. Оказа се, че жената, която е разхождала кучето, е приятелка на собственика му.

За БНТ той заяви, че това е станало без негово знание:

„Ще си понеса каквото е необходимо. Кучето вече не е при мен, подарил съм го. Няма да представлява вече заплаха за никго“, посочи собственикът.

Бащата на пострадалото дете разказа, че много хора са се свързали с него, за да му споделят, че това куче и друг път е проявявало агресия. По случая се води разследване, съобщиха от полицията.

Сезиран е и общинският инспекторат.