Борисов в Пловдив: Не се разбираме в тази сглобка, но променихме Конституцията, Радев го нарече изнасилване, но без тези промени нямаше да ни пуснат в Шенген

0
348
Бойко Борисов Снимка: 24 часа

С новия бюджет вторият град получава 146 милиона лева, похвали се лидерът на ГЕРБ

„По пътя към Пловдив говорих с Кирил Петков и Христо Иванов. Ей затова се търпим в некоалицията и президентът Радев толкова злобно говори сутринта. България има сериозен напредък с Нидерландия за влизането ни в Шенген. Орбан също ще преосмисли. И вървим много напред по Шенген и Еврозоната. Променихме конституцията и съдебната система. Ако бъдем по-стриктни и работим, за да повишим събираемостта, бюджетът ще бъде изпълнен“.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, който изтъкна, че с новия бюджет вторият град получава 146 милиона лева. Той подробно изброи обектите, които ще бъдат финансирани.

„Не се разбираме в тази сглобка, но променихме Конституцията, Радев го нарече изнасилване, но без тези промени нямаше да ни пуснат в Шенген“, добави Борисов. Според него Австия имала само едно изискване за Шенген – да пазим границите си, затова лидерът на ГЕРБ бил спокоен, защото знаел, че можем да го изпълним.

Борисов дойде  да се запознае на място с ремонта на стадионите на отборите „Ботев“ и „Локомотив“, за които третото му правителство отпусна пари. След това ще посети и район „Тракия“, където ще се изгражда нова църква. На последното си заседание кабинетът „Денков“ отпусна 2 мн. в. за строителството на бъдещия храм, който ще носи името „Св. цар Борис Покръстител“.