Планинар засне туристи да се къпят в Окото

0
78
Снимка: Нова тв

Влизането в Рилските езера е напълно забранено

Отново заснеха туристи да се къпят в едно от Рилските езера – Окото. Влизането в Рилските езера е напълно забранено, но явно контрол няма. Свидетел на случилото се става планинарят Севдалин Атанасов, съобщава Нова тв.

„Група момчета стояха на една скала на северния бряг на Окото. След това двама-трима влязоха във водата, извадиха хавлии, бяха по бански. Те вероятно предварително са се подготвили за това нещо. Снимали са се и са качили снимки в социалните мрежи. Видях ги отдалеко, стори ми се, че не говорят български език”, разказа той в ефира на „Здравей, България”.

Атанасов не допуска възможността туристите да не знаят, че е забранено да се влиза в Езерата. Той посочи, че има табели, които обозначават забраната.

„Няма как на всяко езеро да пази човек. Но могат да се монтират камери, има такива със соларни панели. Но според мен трябва да има и промяна в закона, която да позволява на съда да налага глоба въз основа на видеозапис. Такива глоби падат обикновено в съда, защото записът не се признава в съда”, смята планинарят.