Почина зам.-директорът на СРЗИ Илонка Маева

0
403
Илонка Маева Снимка: doctoronline.bg

Тя жертваше всичко, за да овладеем ковид кризата, написа във фейсбук проф. Костадин Ангелов

Почина заместник-директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Илонка Маева. Това съобщиха от СРЗИ, като не се поясняват причините за смъртта ѝ.

Д-р Маева бе за кратко и шеф на Столичната здравна инспекция. Работила е като районен епидемиолог в ХЕИ – София-окръг, ординатор в отдел “Епидемиология на заразните болести”, началник на отдел “Епидемиология на заразните болести”, директор на Дирекция “Надзор на заразните болести” и зам.-директор на Столичната РЗИ.

Опелото ще се състои на 3 октомври в неделя от 12 ч в църквата „Преображение Господне“ в района на НДК.

Пост във фейсбук написа и проф. Костадин Ангелов, който дълги години я познава и двамата освен колеги са били и приятели.

„Напусна ни завинаги Д-р Илонка Маева. Трудно ми е да намеря думи в този момент.

Помня, че в най-трудните моменти на ковид кризата в София, тя жертваше всичко, за да овладеем кризата. Нямаше време за себе си, но това не ѝ пречеше да работи на пълни обороти.

Удържаше на всякакъв натиск и не допусна компромиси в работата на СРЗИ. Колкото и да беше трудно, тя никога не допусна емоциите да надделеят над разума. Днес губим един истински човек, голям професионалист и воин. Воин за здравето на хората.

Сбогом, д-р Маева! Почивай в мир!“, написа проф. Ангелов.